Livadhet e lulëzuara

Pse?

Livadhet e lulëzuara ofrojnë shumëllojshmëri të madhe lulesh, veçanërisht për pjalmuesit dhe insektet. Midis tyre ka shumë përfitime për bujqësinë sepse kontribuojnë në luftimin e dëmtuesve të ndryshëm. Livadhet janë gjithashtu biotope të rëndësishme për ushqim, mbarështim dhe strehim për kafshët tjera.

Si?

  • Mbillni në tokë, në disa milimetra thellësi fara të luleve vendase.
  • Më pas ngjishni dheun.
  • Në katër javët e para, toka mban lagështi.
  • Këshilla jonë: Funksionon po ashtu në ballkon vazoja e vogël për bimët.