Proteinat – proteinat e reduktuara

Proteinat përbëhen nga aminoacidet dhe plotësojnë shumë funksione në trup. Për shembull, ato janë të rëndësishme për zhvillimin e indeve të trupit dhe si enzime, hormone ose proteina korrierë.

Proteinat mund të gjenden në pothuajse të gjitha ushqimet dhe janë pjesë e rëndësishme e dietës sonë. Është e rëndësishme të sigurohet marrja e mjaftueshme e proteinave. Megjithatë, shumë proteina të marra herët në jetë mund të kenë efekt negativ në shëndetin e mëvonshëm. Të gjeturat e reja shkencore tregojnë se përdorimi i lartë i proteinave në foshnjërinë dhe fëmijërinë e hershme, mund të rrisë rrezikun e mëvonshëm nga mbipesha. Ekspertët rekomandojnë përdorimin e ushqimeve për foshnje me një përmbajtje të reduktuar të proteinave, e cila është më afër me përmbajtjen e qumështit të gjirit e orientuar për të vegjlit, qumështin për fëmijë me përmbajtje të reduktuar proteinash të përshtatshme për fëmijën.