Lojërat në bar

Kaon Kenguri pëlqen të kërcej nëpër fushat shumëngjyrëshe.

Gjeni këtu idetë e tij të lojërave në bar:

Loja e kujtesës me nuhatje

Nëpër fusha, fëmijët mbledhin fije të barit të freskëta, margaritarë si dhe gjithçka tjetër që ata gjejnë. Pastaj çdo gjë e vendosin në kavanoz të zbrazët (një kavanoz për barë, një kavanoz për margaritarë, etj). E rëndësishme është që të mos shihet se çfarë ka në kavanoz (ju mund t’i mbuloni kavanozat e HiPP me ndonjë letër shumëngjyrëshe apo ti ngjyrosni ato nga jashtë). Përzieni  kavanozat, pastaj hapni ato. Me sy të mbyllur, mundohuni që me nuhatje të gjeni se çfarë ka brenda kavanozit. Ju gjithashtu mundeni që të ia mbyllni sytë me një shall të hollë ashtu që asnjëri nga fëmijët të mos ketë mundësi të mashtrojë .Kush e ka shqisën më të mire  të nuhatjes?

Gara me kokë-mbi-këmbë

Së pari ju vendosni një “Vijë përfundimi”, për shembull një lule të madhe. Pastaj sigurohuni që në rrugë të mos ketë gurë dhe toka është e butë.Pastaj “Gati, gati, tash!”. Cili nga fëmijët mund Kaon Kengurin në garën kokë-mbi–këmbë deri tek vija e përfundimit.

Për më tepër nga argëtimi me ujë i Riga Rosa & Rron Rakuni në oborr.

Kthehu prapa