Hapi i drejtë përpara me shumëllojshmëri!

Pasiqë keni ndërtuar me nivele racionet e ushqimeve plotësuese, në veprim vije shumëllojshmëria. Në rastin ideal, ju i ofroni foshnjes tuaj shumëllojshmëri të ushqimeve të ndryshme. Të ushqyerit e shumëllojshëm nga përbërësit e shëndetshëm ju siguron të ushqyerit e balancuar dhe trasoni shijen e foshnjes. Rrini të përqendruar mirë / ngjan që fillimisht foshnja reziston, sepse studimet tregojnë se shpesh deri në “10 herë provohet” dhe janë të domosdoshme tentimet derisa fëmija të mësohet me përbërësin e ri të gatesës dhe mëpastaj e ha me kënaqësi. Ju thjesht ia ofroni qullin, purenë sërish, por mos e detyroni që ta hajë atë.