Plani i Ushqimit: Nga muaji i 10të deri në muajin e 12të

Qumësht gjiri - aq gjatë sa ju dhe fëmija juaj doni

*Filloni me ushqim shtesë sipas zhvillimit të fëmijës tuaj dhe filloni pas muajit të 4-të më së voni dhe pas muajit të gjashtë më së largu.

A i lejohet tani bebes të hajë njësoj si të rriturit? Jo dhe aq. Ushqimi i fëmijëve duhet të jetë më pak i kalitur, i lehtë për tu tretur dhe i përgatitur thjeshtë. Mundeni, megjithatë, të filloni ti ofroni disa lloje të ushqimeve familjare. Njohësit e vogël të ushqimit do të jenë të kënaqur me një varg të madh zgjidhjesh.

Mëngjesi i hershëm: Qumështi mbetet ushqimi ideal i ditës për fëmijën tuaj. Ushqeni me gji ose përgatitni Formulën e Qumështit 3 nga HiPP-i. Kjo është veçanërisht e përshtatshme për kërkesat e bebes nga muaji i 10të. Nga muaji i 12të Qumështi për Rritje nga HiPP-i është i përshtatshëm për mëngjes.

Nëse më parë do ti jepnit fëmijës suaj diçka të fortë, Muesli i HiPP-it për Mëngjes të Mirë me jogurt të butë, fruta të shijshme dhe drithëra të imëta janë një alternativë e shkëlqyeshme.

Fëmijës suaj i pëlqen tashmë një copë buke? Një copë buke me Qumësht Vazhdues nga HiPP-i në një gotë e bën mëngjesin të plotë.

Mëngjesi i vonshëm: Më së miri është të vazhdoni ti jepni fëmijës suaj qull me drithëra-fruta në mëngjes të vonshëm. HiPP Frutat ose Fruta&Jogurt janë ushqime të lehta praktike që ti merrni me vete si ushqim mes racioneve të ushqimeve.

Dreka: Menytë nga muaji i 10të ose 12të me copëza të vogla ofrojnë gjithçka që i nevojtitet bebes suaj për një racion të shëndetshëm dreke. A keni provuar tashmë një meny vegjetariane, meny peshku ose ‘Pasta Bambini?

Pasdite: : Si ushqim mes racioneve pasdite mund të vazhdoni të ofroni qull me drithëra-fruta, Fruta& Jogurta ose Fruta Dyshe nga HiPPi. Fëmija juaj sigurisht do të kënaqet me disa biskota, dredha meli, torte orizi ose me një peksimadhe kohë pas kohe.

Darka: Qulli për Natë të Mirë në një kavanoz ose qull qumështi që ta përzieni vetë janë të shijshme dhe racione darke të mira për ngopje. Bebja juaj më parë do të hante çfarë hanë të tjerët? Atëherë provoni një pjesë buke në kombinim me HiPP 3 në një gotë ose Qumësht për Rritje nga HiPPi në gotë që nga muaji i 12të.

Këshillë: Preparatet tona të mishit të viçit, gjeldetit apo atij të pulës janë të përsosur për ta lyer bukën.

Me rëndësi: sapo të mos keni nevojë për një biberon më, fëmija juaj duhet të pijë të gjitha lëngjet nga një gotë e madhe ose filxhan.

Për të gjetur grupin e duhur të produkteve HiPP, kërkoni në rafte për kodet e ngjyrosura si më poshtë: