A duhet vërtetë tash foshnjet të ushqehen me mish?

Nga njëra anë: Mishi është një materje adekuate për foshnjet dhe është vështirë për ta zëvendësuar.

Nga ana tjetër, disa prindër janë të pasigurtë në aspektin e cilësisë të mishit, pas serisë së skandaleve. Por ka një mënyrë për të dalur nga dilema.

Nutricionistët rekomandojmë njëzëri: Afërsisht nga muaji i gjashtë i jetës, foshnjat kanë nevojë për mish. Sepse rezervat e hekurit janë tejpërdorur, fëmija me sasitë që kishte grumbulluar që nga mitra - tani duhet të ketë shtytje nga jashtë me furnizime.

Por pse është zgjidhur hekuri nga mishi?

Kjo materje ushqyese ndodhet edhe në perime dhe drithëra! Përsëri, shpjegimi i qartë vije nga ekspertët e të ushqyerit të foshnjeve: mishi ofron hekurin, që trupi i brishtë i foshnjes posaçërisht mund ta tretë lehtë.

Ju mund të bëni menjëherë një pyetje tjetër. Pse hekuri është aq i rëndësishëm për rritjen e suksesshme? A mund ta menjanojmë këtë? Foshnja me mungesën e këtyre materjeve thelbësore ushqyese ka efekte në shëndet. Hekuri është përbërës i qelizave të kuqe të gjakut dhe këto kujdesen për transportin e oksigjenit.

E rëndësishme: Çdo qelizë ka nevojë për këtë "ajër", veçanërisht është urgjente kur organizmi ka domosdonë e rritjes. Mungesa e hekurit nxit zbehtësinë dhe butësinë, si dhe mungon mekanizmi nxitës për zhvillimin e shëndetshëm. Qelizat në tru kanë më së shumti nevojë për oksigjen. Edhe në kokën e foshnjave ka më pak zhvillime kur mungon hekuri.