Qumësht për lëvizje jashtë shtëpisë- këshilla jonë për shishen e biberonit për lëvizje jashtë shtëpisë

Shëtitja e parë, takimi me pediatrin ose vizita tek gjyshërit - nuk jeni gjithmonë në shtëpi me fëmijën tuaj dhe mund të përgatisni qetësisht një shishe.

Nëse doni të dilni shpejt në rrugë, mbani mend:

1. Vloni ujin dhe lëreni të lirohet avulli dhe të ftohet

2. Vendosni ujin e ftohur kur arrin rreth 50°C, në një termos të pastër

3. Në shtëpi, matni sasinë e duhur të pluhurit të nevojshëm të qumështit në një enë (p.sh. pluhuri i qumështit HiPP)

4. Paketoni të gjitha këto

5. Nëse foshnja juaj do të ketë uri jashtë shtëpisë: Vendosni në shishen e biberonit, përzieni ujin me pluhurin në shishen e biberonit, tundeni biberonin mire dhe fort  dhe ushqeni!

 

A i njihni ushqimet tona për foshnja të gatshme për të pirë, si për shembull, HiPP Pre Bio Combiotik  në tetrapak? Ajo tashmë është plotësisht e përgatitur. Ju nuk keni më për t’i shtuar asgjë.

Megjithëse ne rekomandojmë gjithmonë një përgatitje, siç thuhet në paketimin përkatës të qumështit, kjo do të thotë se ushqimi i gatshëm për pije në tetrapak, duhet të jetë gjithmonë pak i ngrohtë pak (rreth 40°C). Pra, përbërësit e ushqimit shpërndahen shumë mirë.

Megjithatë, nëse është e pamundur për ta ngrohur qumështin, sepse jeni jashtë shtëpisë, gjithashtu mund të përdoret për ushqim ku ka temperaturë dhome. Ju lutemi, mos harroni ta tundni mirë para se ta hapni tetrapakun, po ashtu e tundni edhe në shishen e biberonit!

A keni ndonjë pyetje?

Për pyetjet tjera, mund të na kontaktoni nga e hëna deri të premten, nga ora 8:30 deri në 15:30. 
Formulari i kontaktit