Pirja nga gota, filxhani

Gjithashtu pirja nga gota apo filxhani duhet mësuar: kjo nganjëherë mund të zgjasë dy ose tre muaj. Prandaj të mësuarit duhet filluar gjatë muajit të shtatë apo tetë.

Kështu ia lehtësoni foshnjes tuaj mësimin e pirjes nga gota: Është mirë ta mbani gotën afër vetes dhe ofroni për të pirë së pari sasi të vogla. Është e rëndësishme për të zgjedhur mjetin e duhur nga i cili do të pihet. Në veçanti ndihmon gota speciale “për mësimin e pijes” ose filxhani me hapje të gjerë. Ena e ngushtë në grykë ose gota me dorezë, nga fëmija mund të pranohen me vështirësi. Prandaj, jepni fëmijës tuaj një gotë me dy vegjë, prandaj - ose me madhësi që mund të përdoret lehtë nga duart e vogla të fëmijës.