Furnizimi i duhur me ushqim për moshën e vogël

HiPP 3 Junior COMBIOTIK® është projektuar posaçërisht për të plotësuar nevojat specifike ushqyese për të vegjlit, duke e bërë të lehtë dhe të përmirësuar furnizimin me ushqim të fëmijës tuaj. Sipas studimeve të fundit, më shumë se gjysma e fëmijëve gjermanë vuajnë nga mungesa e vitaminës D. Nivelet e vitaminës D dhe përqindja e fëmijëve me mungesë të vitaminës D varet nga stina e vitit. Një studim i botuar kohët e fundit zbuloi se nivelet e mjaftueshme të vitaminës D (≥ 20 ng / ml) ishin arritur mezi gjatë verës dhe se fëmijët nuk kishin mjaftueshëm vitaminë D gjatë pjesës tjetër të vitit.

Rënia e niveleve të vitaminës D pas verës, është për shkak të ekspozimit të pamjaftueshëm ndaj dritës së diellit. Deri në 90% të vitaminës D prodhohet në lëkurë dhe vetëm 5-10% absorbohet nga ushqimi. Nëse ka rreze të diellit të pamjaftueshme, e rasti është në Gjermani për më shumë se gjysmën e vitit, trupi i njeriut nuk mund të prodhojë mjaft vitaminë D.

Një studim nga Hower et al. 2013 gjeti se rënia e niveleve të vitaminës D te të vegjlit gjatë dimrit, mund të parandalohej me HiPP JUNIOR COMBIOTIC® 2+. Nivelet e vitaminës D madje mund të rriten edhe gjatë dimrit. Rritja nuk u bë e mundur me qumështin e lopës me yndyrë të ulët, ku u testua, megjithëse ushqimi apo formula ka përmbajtje shumë të ulët të vitaminës D.