Fëmija im ka gjithmonë kapsllëk

Ka foshnje që janë të prirura për kapsllëk që nga lindja. Të tjerat fillojnë nga frika e mbajtjes së jashtëqitjes, kështu kapsllëku bëhet i zakonshëm.

Poashtu sëmundjet apo të ushqyerit e gabueshëm me shumë sheqerna, yndyrë dhe prodhime të miellit të bardhë, pak ushqime me origjinë bimore si drithërat dhe fruta ose thjeshtë tepër pak pirje të lëngjeve mund të shpiejnë në kapsllëk.

Këshilla kundër kapsllëkut

  • Kujdesuni para së gjithash që fëmija Juaj pi mjaft lëngje. Pak çaj ose lëngje që shlirojnë jashtëqitjen si lëngjet e pemëve, në mes të vakteve, çojnë shpesh në lehtësimin e mundimeve.
  • Te ushqimi plotësues për foshnja, mund të përdoret për ndikim në shlirimin e jashtëqitjes (është e shkruar në etiketë), si p.sh. HiPP fruta pemësh “molla delikate” ose përgatesat me drithëra kokërrplotë (Pure gruri kokërrplotë, Pure pemësh, Fruta & drithëra)

E rëndësishme: Poashtu gjimnastika e foshnjes nxit sistemin e tretjes. Në asnjë rast nuk duhet dhënë barna që merren nëpërmjet gojës, në rast se problemi i kapsllëkut zgjatë, duhet kërkuar ndihma e mjekut të fëmijëve.