Çka nuk duhet bërë?

Cilët artikuj ushqimorë nuk janë ende të përshtatshëm? Ju duhet të keni kujdes me këta artikuj ushqimore:

  • artikujt që mund të ngulfasin fëmijën tuaj: Karrota e papërpunuar , por vetëm të integruar, manaferrat e vogla dhe të forta dhe arrat.
  • artikujt ushqimorë që nuk janë posaqërisht për foshnje apo fëmijë. Këto produkte mund të kenë përmbajtje që nuk janë të lejueshme për prodhimin e produkteve ushqimore për fëmijë. Shpeshëherë ato janë të prodhuara në mënyrë të pakujdesshme dhe kanë përmbajtje shumë të lartë të yndyrës, kripës apo sheqerit.