Haje & Pije

Në varësi të zhvillimit individual të foshnjës Tuaj, nuk mjafton ushqimi i qumështit pas muajit të 4-të, deri në muajin e 6-të, sepse: Fëmija në këtë moshë rritet shumë shpejt. Ekspertët e të ushqyerit rekomandojnë zgjatjen e planit të të ushqyerit me ushqimet perime-mish. Sapo një foshnje merr ushqimin e fortë, është poashtu e rëndësishme pija shtesë përveç qumështit të gjirit apo ushqimi i qumështit.

Si ta mësoj fëmijën tim me ushqimin plotësues?

Më së miri filloni me ushqimin e drekës. Jepi disa lugë me perime. . .

Si mësohet fëmija im të hajë me lugë?

Filloni me përpjekjen e parë, nëse fëmija juaj tashmë pakëz ka pirë dhe është gjysmë i ngopur...

Këshilla rreth kavanozit

Përgatitni aq sa foshnja Juaj pritet të hajë, nxejeni këtë pjesë të sasisë së ushqimit në ujë ose në mikrovalore ...

Tanimë, foshnjet kanë vërtetë nevojë për mish?

Ekspertët e të ushqyerit rekomandojmë njëzëri: Afërsisht nga muaji i gjashtë i jetës foshnjet kanë nevojë për mish. Se atëherë rezervat e hekurit. . .

Peshku – i shëndetshëm poashtu për foshnjat?

Menytë e HiPP-it me peshk deti, Pollachius virens, ofron proteina të rëndësishme për rritjen e shëndetshme të foshnjes tuaj. Për shkak të përmbajtjes së tij të ulët të yndyrës. . .

Çka është Omega-3?

Instituti i Kërkimeve për të ushqyerit e fëmijëve rekomandon sidomos vajin e repës së bardhë si ushqim i foshnjeve. Mes tjerash, për shkak të përmbajtjes së lartë të omega-3

A pi mjaft fëmija juaj?

Një foshnje që ushqehet vetëm me qumësht gjiri, zakonisht nuk ka nevojë për lëngje. Sa më shumë fëmija juaj përdor ushqim të fortë, aq më e rëndësishme bëhet pija...

Çfarë dhe sa duhet të pijnë foshnjet dhe fëmijët e vegjël?

Ngjashëm me të porsalindurit, foshnjat dhe fëmijët e vegjël kanë kërkesë relativisht të lartë për lëngje prandaj kanë nevojë për pije shtesë...

Pirja nga gota

Është e arsyeshme që gjatë muajit të shtatë deri në të tetin të filloni me këtë...