Ledhatimi i bebes

Ledhatimi plot dashuri i bebes është jetik për të. Ledhatimi i foshnjës është shumë i dëshirueshëm për të, prandaj, foshnja nuk merr ledhatime të mjaftueshme. Pse është ledhatimi aq i rëndësishëm?

Ledhatimi ofron siguri

Që në fillim, në qoftë se foshnja juaj nuk i kupton ende fjalët, ledhatimi është mënyra e përsosur për t’i dhënë sigurinë e duhur pa fjalë, ju jepni dashuri dhe ngrohtësi. Bebet nuk ndihen vetëm dhe mësojnë se ju si prind, jeni aty për të dhe kujdeseni për të.

Ledhatimi ka një efekt qetësues

Kontakti i trupit tuaj shpesh bën mrekulli për të dashurin-en  tuaj. Veçanërisht prekja lëkures me lëkure ka një efekt shumë qetësues për fëmijën tuaj. Edhe prekje të vogla, të tilla si vendosja e dorës në stomakun tuaj të zhveshur, ndërkohë që e ndërroni, do t'ju japë fëmijës një ndjenjë sigurie. Është veçanërisht ngushëlluese për foshnjat që të shtrihen në gjoksin e tyre të zhveshur, sepse rrahjet e zemrës së mamit tashmë janë të njohura dhe të besushme nga koha e qëndrimit në stomakun e mamasë.

Ledhatimi forcon lidhjen prind-fëmijë

Ledhatimet e shpeshta do të ndikojnë që në fillim pozitivisht në marrëdhënien në mes prindërve dhe foshnjës. Dashuria e ndërsjellë i bën të dyja palët të ndjehen mirë dhe nxit ndjenjën e përkatësisë së përbashkët. Prandaj, kjo është arsyeja pse ju duhet ta ledhatoni si familje që foshnja juaj ta ndjejë herët se nëna dhe babai i përkasin asaj.