Kur dhe sa shpesh pi foshnja Juaj?

Jepi foshnjës gji gjithmonë kur është e uritur. Foshnja juaj do të ushqehet sipas nevojes dhe brenda disa ditëve sasia Juaj e qumështit të gjirit do të jetë e mjaftueshme. Nëse oreksi i foshnjes tuaj rritet, ajo do të dojë të pij më shpesh: kjo do të stimuloj prodhimin e qumështit të gjirit dhe qumështi gjirit do t’i përshtatet "rritjes së kërkesës". Nëse gjiri do të prodhoj më shumë qumësht, menjëherë edhe periudha e të ushqyerit me gji do të rritet.