Intervistë shkencore - Pyetjet më të shpeshta nga praktika dermatologjike

Përgjigje nga Dr. med. Christina Schnopp

Klinika dhe poliklinika për Dermatologji dhe Alergologji Universiteti Teknik i Munihut

1.Pyetja Çfarë është e veçanta në lëkurën e foshnjes?

A mund të përdor për foshnjen time edhe produkte normale për përkujdesje apo lëkura e foshnjes kërkon kujdes të veçantë? 

2.Pyetja Sa shpesh duhet ta lajë foshnjen time?

A mjafton uji i pastër, ose ka nevojë për shtesa në ujin e pastrimit?

3.Pyetja Kur duhet ta lyej me kremë foshnjen time?

Cila kremë për cilin rast (pelena, shëtitje, pas larjes)?

4.Pyetja Si mund të parandalohet lëndimi i prapanicës?

Më të rëndësishme janë masat e përgjithshme, se sa shpesh bëj ndërrimin e pelenës, pastrimi i butë i mbetjeve të nevojës...

5.Pyetja Si ta dalloj lëkurën e thatë?

Si ta dalloj një ekzemë? Çfarë mund të bëj?