Masazhi i butë i foshnjeve

Masazhi i rregullt dhe kujdesi intensiv ndihmojnë lekurën

Pikërisht gjatë shtatzënësisë, ka ndikim të madh masazhi dhe kujdesi intensiv i mirëmbajtjes së lëkurës duke ruaktur elastcitetin dhe formën e lëkurës: Në mënyrë që lëkura e barkut, kërdhokllave dhe gjinjëve gjatë shtatzënësisë të tejkalohen pa lënë shenja të dukshme, preferohet që nga fillimi masazhi i rregullt dhe kujdesi i mirëmbajtjes së këtyre pjesëve që goditen gjatë shtatzënësisë. Masazhi i rregulltë nxit dukshëm qarkullimin e gjakut në lëkurë si dhe metabolizmin e lëkurës dhe ruan elasticitetin e lëkurës.

Masazhi i barkut

Vendosni HiPP Mamasanft, vajin e masazhit me sipërfaqe të mëdha në lëkurë. Kur barku ende nuk është rritur, rekomandohet masazhi me ndukje të lehtë, që lehtë i liron indet lidhëse:

Kapni pjesët e vogla të lëkurës lehtas me gishtin e madh dhe gishtin tregues, dhe ngrehni me kujdes përpjetë. Rrotulloni lëkuren lehtas, sipas mundësisë, në mes të gishtërinjve. Mbajeni shkurt, e lëshoni dhe ledhatoni. Nëse shkoni në format rrethore, duhet ti arrini të gjitha pjesët e barkut.

Të keni parasysh:

Në rastet kur ka prirje për lindje të parakohëshme, para një masazhi intensiv, ju duhet të konsultoheni me Maminë Tuaj apo mjekun, meqë masazhi mund të shkaktojë dhimbje shtesë të padëshirueshme.

Kur barku forcohet, ose kur masazhi me ndukje nuk ju duket i këndshëm, mund t’a lyeni lëkurën me vaj dhe ta fërkoni lehtë apo e ngjeshni butë. Me këtë rast, majet e gishtave nga anash barkut ose nga ana e poshtme e barkut bëjnë lëvizje rrethore.

strijat të parandalohen në mënyrë të plotë, duhet në veçanti që vendet e goditura nga shtatzënësia si barku, kërdhokllat dhe kofshat, së paku nga muaji i 3-të i shtatzënësisë, të bëhet masazhi, dy deri tri herë në ditë, në këto pjesë të trupit.

Gjithashtu, ju mund t’i beni masazh barkut me një leckë të terur ose me një brushë të butë të trupit.

Masazhi i gjirit

Lëkura e gjinjëve poashtu zgjerohet shumë gjatë shtatzënësisë. Për një përkujdesje të përqendruar, çdo ditë e hidhni vajin e masazhit, HiPP Mamasanft, mbi lëkurën e rrethit të gjinjëve, shpërndajeni me lëvizje rrethore, në formë të spirales prej pjesës fillestare të gjirit deri në mesin e gjirit. E kurseni zonën e aureolës së gjirit.

Masazhi i kërdhokllave

Poashtu, edhe kërdhokllat, prapanica dhe kofshët nuk duhen të lihen anash, dhe masazhi duhet t’ju bëhet në bazë ditore. Larja me ujë të ftohtë e stimulon qarkullimin e gjakut në lëkurë. Pas lindjes, masazhi përkrah rikthimin e indeve në formën e tyre të mëparme.

Këshillë: Masazhi i perineumit

Për parapërgatitjen e lindjes, mamitë e preferojnë masazhin e rregulltë të perineumit (pjesa mes organit seksual dhe anusit). Kjo stimulon qarkullimin e gjakut, zbutjen e indeve lidhore, duke bërë masazh me vajin HiPP Mamasanft. Për pyetjet tjera të mëtejme, për shtatzënësinë dhe gjidhënjen, mund t’i drejtoheni me plotë besim- mamisë Tuaj.