A ka nevojë për ushqim fëmija im gjatë natës?

Çdo fëmijë ka veçantinë e vet të plotë të ritmit të gjumit dhe hajes dhe poashtu të nevojave. Pikërisht të porsalindurit gjatë javëve të para nuk e kanë ndjenjën e ditës dhe natës. Foshnja thjeshtë ende nuk është mësuar që të mos ushqehet për një kohë të gjatë. Në barkun e nënës, ajo në çdo kohë të ditës apo natës e ka shuar urinë. Prandaj, ju të paktën gjatë javëve të para e zgjoni me siguri foshnjen për ta ushqyer.

Nëse ju i jepni fëmijës tuaj ushqim fillestar qumështi, ju mund të keni lehtësim nga partneri Juaj që të bëj ndërrimin Tuaj për ta ushqyer natën foshnjen. Kjo është sigurisht e mundur, nëse ju nxjerrni me pompë qumështin e gjirit në mbrëmje dhe vendosni në frigorifer (në +4°C deri +6°C e mbyllur fort maksimalisht 2 ditë).

Me tre muaj, foshnja mund të përballoj natën mjaft pa ushqim prandaj më gjatë mund të flejë gjatë ditës. Nga gjysma e dytë e vitit të jetës së fëmijës nuk ka nevojë për më shumë ushqim gjatë natës, sepse në këtë moshë, ritmi i urisë dhe ngopjes së fëmijës së shëndoshë luhatet nga dita në ditë.

Para se të shkoni për të fjetur- një përshesh qumështi

Si një shujtë e fundit para gjumit, një përshesh qumështi mban më gjatë se ushqimi i qumështit. HiPP përshesh me qumësht si një produkt i menjëhershëm, instant produkt, përgatitet vetëm duke u përzier me ujë tashmë mund ta gjeni edhe si gatesë në kavanoz si ushqim HiPP Schlaf gut! Pureja e qumështit pa shtesa sheqeri dhe pureja HiPP Gute-Nacht-Breie. Poashtu kavanozi HiPP Gute-Nacht pas muajit të 6-të është një kombinim nga qumështi vazhdues me një qull drithërash dhe përgatesë e krahasueshme me një përshesh qumështi. Ju mund ti merrni këto ushqime qumështi me kavanozë dhe rriten sipas moshës dhe filxhanit. Vetkuptohet, fëmija duhet të marrë ushqim plotësues sipas moshës që njeh lugën dhe marrin mjaftë ushqim që përtypet.

Gjatë ditës një ngopje e mirë është shumë e rëndësishme

Për ngopjen gjatë natës nuk është si e vetme e mjaftueshme për darkë të ushqyeshme, poashtu, fëmija do të duhej që edhe gjatë tërë ditës të jetë ushqyer mjaftueshëm. A duhet fëmija gjatë natës të përmbahet nga ngrënja, është e rëndësishme që nevojat e ushqimit nga qumështi i gjirit të përmbushen ditën. Provoni që përmbajtja e sasisë së energjisë që merret për darkë, të zhvendoset ditën. Ofroni gjatë drekës një racion që përmban perime dhe mish. Një shujtë e vetme qumështi është pak të zëvendësohet vetëm me një kavanoz me perime. Në fillim të moshës kur fillon përdorimi i ushqimit plotësues apo kur foshnja nuk mund ta hajë tërë porcionin, ju mundeni ende ta ushqeni me qumësht derisa foshnja të ngopet. Sasia e qumështit do të jetë më e paktë në përputhje me sasinë e ushqimit të përdorur duke u zëvendësuar i tëri me pure.

Të largohet ushqyerja natën

Shujta e natës mund të jetë bërë zakon, që fëmija ngurron ta ndryshojë. Nëse fëmija vazhdon të kërkojë ushqim gjatë natës, ne rekomandojmë nëse është e nevojshme të provoni çaj pa sheqer ose ujë të vluar, mos jepni asnjë ushqim. Ushqimi i natës dëmton gjumin dhe mund të dëmtojë dhëmbët e parë, pasi sipas përvojës ata nuk mund të pastrohen. Ndërprerja sigurisht kërkon kohë dhe durim, por me qëndrim të butë ju në mënyrë të sigurtë arrini qëllimin tuaj!