Metafolin® - është burim i folatit bazuar në modelin e qumështit të gjirit

Sigurisht ju keni njohuri për ushqimin e acidit folik që nga shtatzënia juaj, sepse vitamina B luan rol thelbësor që nga fillimi për zhvillimin e shëndetshëm të foshnjës së pa lindur. Acidi folik është i nevojshëm gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes së foshnjës për proceset e rëndësishme të zhvillimit në trup, veçanërisht për ndarjen e qelizave dhe proceset e rritjes, dhe për këtë arsye është përbërës thelbësor për rritjen e shëndetshme të foshnjës.

Cila është lidhja midis acidit folik, folatit dhe Metafolin®? 

Acidi folik është varianti sintetik, i prodhuar në mënyrë industriale i vitaminës së folatit, i cili gjendet natyrshëm në ushqimet me origjinë bimore dhe shtazore, si dhe në qumështin e gjirit. Folati natyral absorbohet dhe përdoret drejtpërdrejt nga trupi - megjithatë, acidi folik së pari duhet të shndërrohet / metabolizohet në folat.

E dini tashmë?

Termi acid folik / folate rrjedh nga latinishtja "folium" (fletë). Kjo vitaminë B është marrë për herë të parë nga gjethet e spinaqit.

Cili është ndryshimi midis Metafolin® dhe acidit folik klasik?

Metafolin® është përbërësi i kalciumit të folatit të vetë trupit dhe për këtë arsye është një zhvillim i mëtejshëm i acidit folik klasik, pasi përdoret edhe sot në ushqimet standarde për fëmijë.

Metafolin® është një formë natyrale e folatit parësor që është pjesë e folatit natyror në qumështin e gjirit. Përbërësit e Metafolin® gjenden gjithashtu në qumështin e gjirit.

Gjej më shumë për përbërësit e vlefshëm në qumështin e gjirit

Çdo foshnjë mund ta përdorë Metafolin® menjëherë

Njëjtë si folati në qumështin e gjirit, Metafolin® është drejtpërdrejt i disponueshëm për trupin dhe është, siç thuhet, "gati për përdorim të menjëhershëm".

Përpunimi i acidit folik kërkon përpjekje të veçantë, sepse acidi folik, ndryshe nga folati ose metafolina, së pari duhet të "aktivizohen" në trup para se të bëhet me veprim.

Të gjithë foshnjat menjëherë mund ta përpunojnë Metafolin®. Falë burimit natyror të folatit Metafolin®, është e garantuar përthithja dhe përdorimi i lehtë i kësaj vitamine të rëndësishme.

Më shumë informacione për këtë, mund të gjeni në leksikonin tonë të qumështit HiPP ose në linkun hipp-kosovo.com/hipp-combiotic/

*Metafolin® është markë e mbrojtur tregtare e regjistruar nga Merck KGaA, Darmstadt, Gjermani. HiPP COMBIOTIC® është formula e vetme me Metafolin®