Lista e gjësendeve për klinikën- Nga prindërit për prindërit

 • Pizhamë, kanotiere ose këmishë nate
 • Një kanotiere të vjetër, bartet gjatë lindjes së foshnjes
 • Pantofla apo papuçe
 • Sutjena për gjidhënje
 • Mjetet për larje, sapuni, peshqiri, lecka për larje (mjetet për dhënje të gjirit dhe fashat i japin më së shpeshti vet spitalet)
 • Rroba të rehatshme për udhëtimin drejt shtëpisë
 • Kufje për vesh
 • Fotoaparat
 • Lojëra enigmatike ose muzikë
 • Ushqim për nerva dhe pije (rrush i tharë, çokolatë...)
 • Rroba (4 kanotiere, 2 palë pantollona, 4 palë çorape, 1 xhemper, një mantel i larjes)
 • Artikuj higjienik (deo, brushë dhëmbësh, shampo etj.)

Për foshnjen ( gjatë rrugës për shtëpi)

 • 2 Badi (1x 50/56 & 1x 62/68)
 • 2 palë rroba për lojë
 • 2 palë pantollona
 • 2 xhemperë
 • 1 palë çorape
 • 1 kapelë
 • 1 shall
 • 1 jakne
 • 1 facoletë për fshirjen e pështymës
 • ulëse makine për foshnje dhe mbulesë
 • sipas mundësisë biberoni