Plani i Dietës: Nga lindja tek muaji i 4të

Qumësht gjiri - aq gjatë sa ju dhe fëmija juaj doni

Gjatë muajve të parë të jetës, të ushqyerit me gji është zgjidhja më e mirë për beben tuaj.

Nëse nuk e ushqeni me gji, formulat për bebe të krijuara industrialisht janë alternativa e vetme. Formulat për foshnje kanë përbërje të atillë sa që i mbulojnë plotësisht nevojat ushqyese të një bebe gjatë muajve të tyre të parë të jetës. Andaj, ato mund të përdoren si forma e vetme e të ushqyerit. Brenda vargut të formulave për foshnje të gjërave ushqyese , ne i dallojmë ushqimet me prefiksin “Pre” (Para) dhe ushqimet me numrin “1”. Këto dy lloje të ushqimeve janë të ndryshme në atë se ushqimet “Pre”(Para)—siç është qumështi i gjirit – përdorin laktozën si karbohidratin e vetëm, kurse ushqimet me “1” po ashtu përmbajnë një përqindje të vogël të niseshtesë së butë e pa gluten.

Në muajt e parë bebja juaj duke pirë qumësht i plotëson edhe nevojat e urisë dhe ato të etjes. Marrja e lëngjeve shtesë përmes çajit ose ujit është e nevojshme vetëm nëse bebja juaj djersitet shumë ose humb shumë lëngje.

** OBSH rekomandon të ushqyerit me gji deri në vitin e dytë të jetës ose më gjatë. Nëse nuk e ushqeni beben me gji, ne iu rekomandojmë HiPP Milk Formulae (HiPP Formula e Qumështit ) ose HiPP HA Formulae e krijuar veçanërisht për grup moshën e fëmijës tuaj.

Gjatë muajve të parë të jetës, të ushqyerit me gji është zgjidhja më e mirë për beben tuaj.

Nëse nuk e ushqeni me gji, formulat për bebe të krijuara industrialisht janë alternativa e vetme. Formulat për foshnje kanë përbërje të atillë sa që i mbulojnë plotësisht nevojat ushqyese të një bebe gjatë muajve të tyre të parë të jetës. Andaj, ato mund të përdoren si forma e vetme e të ushqyerit. Brenda vargut të formulave për foshnje të gjërave ushqyese , ne i dallojmë ushqimet me prefiksin “Pre” (Para) dhe ushqimet me numrin “1”. Këto dy lloje të ushqimeve janë të ndryshme në atë se ushqimet “Pre”(Para)—siç është qumështi i gjirit – përdorin laktozën si karbohidratin e vetëm, kurse ushqimet me “1” po ashtu përmbajnë një përqindje të vogël të niseshtesë së butë e pa gluten.

Në muajt e parë bebja juaj duke pirë qumësht i plotëson edhe nevojat e urisë dhe ato të etjes. Marrja e lëngjeve shtesë përmes çajit ose ujit është e nevojshme vetëm nëse bebja juaj djersitet shumë ose humb shumë lëngje.

Për të gjetur grupin e duhur të produkteve HiPP, kërkoni në rafte për kodet e ngjyrosura si më poshtë: