Pyetje të shpeshta lidhur me ushqimin për fëmijë të vegjël

Sa duhet të pijë fëmija im? Fëmija im i refuzon perimet , a mund ta frymëzoj atë për ti ngrënë perimet? Si mund të ndikoj që fëmija im të ketë qysh nga fillimi sjellje të mira në tryezë? Në këtë pjesë të Udhëzuesit tonë mund të gjeni përgjigje në pyetjet më të shpeshta rreth temës ushqimi në moshën e fëmijërisë së hershme.

Pemë dhe perime

Fëmija juaj do të furnizohet kështu me sasinë e nevojshme ditore të pemëve dhe perimeve.

Pirja

Sa duhet të pijë një fëmijë i vogël?Fëmijët e vegjël duhet të pijnë përafërsisht 150- 200 ml me gotë.

Ushqimi në tryezë

Si mund ta shëndrroj ushqimin nga ushqimi shtesë në ushqim familjarë?

Fëmija im bënë shumë naze!

Fëmija im bënë shumë naze , dhe refuzon shumë lloje të ushqimeve –çka duhet të bëj?

Çka në çfarë sasie?

Si mund ta di se a ushqehet mire fëmija im dhe a furnizohet me të gjitha meteriet e nevojshme ushqyese?

Sjellja në tryezën e bukës

Si mund ta mësoj fëmijën tim , të përtypet?

Çka nuk duhet bërë?

Cilët artikuj ushqimorë nuk janë ende të përshtatshëm?