1899: Origjina e një ideje të madhe

Në gjysmën e dytë të shekullit të 19, ishte gjyshi Joseph Hipp (1867-1926), me origjinë nga Günzburgu pranë Danubit, që ka punuar në një ëmbëltore dhe ishte mjeshtër dyelli në Pfaffenhofen, i cili më vonë këtë dyqan e mori përsipër.

Joseph Hipp është martuar më 1897 me vajzën nga Pfaffenhofeni, Maria Ostermayer, kështu të dy kishin hedhur themelet për një familje të madhe. Pas lindjes së një vajzë më 1898, vijuan bineqtë në vitin 1899, ushqimi i të cilëve ishte problematik. Duke qenë se gjyshja kishte probleme me dhënien e gjirit, gjyshi im ishte përgjegjës për t'u kujdesur për ushqim.

Si ëmbëltorxhi i pasur me ide, nuk e kishte të vështirë: Ai piqte biskota duke krijuar vetë miellin e tij për biskota. Me miellin e biskotave, qumështi është pasuruar duke ngopur më mirë. Binjakët mbijetuan dhe u zhvilluan mirë, sikur edhe vijuan pesë fëmijët tjerë!