7 Fakte për zhvillimin e shëndetshëm dhe eshtrat e forta për të vegjlit

 

Deri në ditëlindjen e tyre të tretë...

...a është tashmë fëmija juaj ndoshta dyfish më i madh se sa kur lindi.Natyrisht, tek ai janë zhvilluar aftësitë e tij motorike dhe aftësitë mendore me një shpejtësi të madhe e marramendëse.

 

"...për kocka të shëndetshme, më e rëndësishmja."

Disa lëndë ushqyese janë veçanërisht të rëndësishme për të siguruar që fëmija juaj të zhvillohet siç duhet. Fëmijët dhe adoleshentët në rritje, duhet të ndërtojnë shumë lëndë kockore për eshtra të fortë.

 

Ai njeri që depoziton në "llogarinë e tij të eshtrave" gjatë fëmijërisë...

... do të vazhdojë të ketë në “llogarinë e vet” gjatë tërë jetës - do të jeni në gjendje të “tërhiqni” nga aty gjithë jetën tuaj.

 

Kalciumi dhe vitamina D

...janë veçanërisht të rëndësishme për zhvillimin e eshtrave të fortë. Kalciumi është një gurë i rëndësishëm themeli për eshtrat. Vitamina D është thelbësore për zhvillimin normal të eshtrave dhe dhëmbëve dhe për rritjen e sistemit imun.

 

" Keni nevojë për 7 herë më shumë se unë..."

Marrja e mjaftueshme e kalciumit dhe vitaminës D është vendimtare për të vegjlit dhe sasia mesatare që ata kanë nevojë është dukshëm më e lartë se tek të rriturit: Fëmijët kanë nevojë për 7 herë më shumë vitaminë D dhe 3 herë më shumë kalcium!

 

"...bëhu i madh dhe i fortë..."

Sistemi imun i fëmijës suaj duhet t'i mbrojë ata kur ata eksplorojnë botën rreth tyre dhe vijnë në kontakt me rrethinën e vet. Sistemi imun i fëmijës nuk është plotësisht i zhvilluar deri në vitin e tretë të jetës.

 

"... e shihni."

Përveç vitaminës D, një dietë e duhur për fëmijën do të përmbajë edhe vitamina A dhe C, të cilat ndihmojnë në mbështetjen e sistemit imun.