Bio kultivimi i frutave

Bio frutat e HiPP-it:
Më të mirat nga ne për foshnjën tuaj

Sipas bio standardeve më të larta, frutat e HiPP-it, rreptësishtë kontrollohen nga lulëzimi deri në korrje. Ne përdorim vetëm llojet e buta të frutave me shumë pak acid. Ato duhet të piqen për një kohë të gjatë, për të zhvilluar shijen e tyre të plotë frutore në mënyrë të natyrshme. Për aq sa është e mundur, ne i përpunojmë lëndët e para vendore, me përdorimin e varieteteve të vjetra. Dardhat tona vijnë nga pemishtet në livadhe. Ashtu si dardha e llojit të shampanjës, një varietet i rrallë i vjetër që është shumë aromatike. Ne i luftojmë dëmtuesit në mënyrë natyrale, p.sh. duke ruajtur dhe promovuar armiqtë e tyre natyrorë si zogjtë dhe mollëkuqet. Ne përdorim p.sh. ekstrakte bimore kundër infektimit nga kërpudhat. Të gjitha këto metoda korrespondojnë me parimin tonë: natyra në vend të kimisë.

Bio dhe e drejtë

Shembulli: Kultivimi i bananeve në Kosta Rika

Në kushtet më të mira, varieteti tradicional, veçanërisht e shijshme e bananeve "Gros Michel" rritet drejtpërdrejt në xhunglën e Kosta Rikës. Është shumë aromatike, ka një përmbajtje optimale të sheqerit i përshtatshëm për ushqimin e foshnjave dhe kurrë nuk gjendet në plantacione të mëdha. Popullsia indigjene, vendëse, i kultivon ato në mënyrën origjinale në malet e xhunglës dhe kështu ruan gjithashtu biodiversitetin unik të xhunglës.