HA-ushqimi zvogëlon rrezikun nga alergjia

Proteina e qumështit mund të jetë faktori vendimtar për nxitjen e alergjisë. Nëpërmjet ushqimit HA i cili është prodhuar me një proces të veçantë, proteinat e qumështit janë tretur ashtu që për foshnjen nuk ndjehen më trup i huaj. Kështu ushqimi HA zvogëlon rrezikun e alergjive.

Ushqimi i qumështit HiPP HA përdor proteinat shumë të tretura dhe tepër të filtruara nëpërmjet vëzhgimit prospektiv shkencor dhe është testuar parandalimi i alergjisë.

Vendimtar për sukses me këtë rast është qëndrueshmëria e veprimeve nga 4 deri në 6 muajt e parë të jetës. Edhe sasitë shumë të vogla të qumështit normal të foshnjeve pa tretjen e proteinave mund të nxisin dhe rrezikojnë përparësinë e të ushqyerit me qumësht me rrezik të ulët alergjik.

Ju lutemi, vini re: Edhe një sasi shumë e vogël e ushqimit me rrezikun alergjen nuk mund të sigurojë mbrojtje të plotë, por zvogëlon rrezikun e alergjive.

Qumështi i gjirit nxit florën e shëndoshë të zorrëve. Kjo mund të mbrojë kundër alergjive.

Përveç proteinave të qumështit duket që edhe flora e zorrëve gjatë fëmijërisë luan rol të rëndësishëm kundër alergjisë. Studimet kanë treguar se përbërja e florës së zorrëve të fëmijëve me alergji dhe foshnjet pa alergji kanë dallime të dukshme.

Flora e zorrëve të fëmijëve me alergji zakonisht përmban më shumë baktere të padëshirueshme, ndërkohë që numri i baktereve të pëlqyeshme të acidit laktik është më e ulët se në zorret e foshnjeve pa alergji. Flora e shëndetshme e zorrëve e marrë si shembull nga fëmijët që janë ushqyer me qumësht gjiri- duket me ndikim vendimtar në pengimin e alergjive.

Ushqimi i qumështit HA HiPP: sipas mostrës së qumështit të gjirit

Qumështi i gjirit është udhëzues i parimeve për punën tonë zhvillimore. Në qumështin e gjirit ndodhen shumëllojshmëri e kulturave probiotike, të cilat mund të jenë të ndryshme individualisht. Poashtu, në qumështin e gjirit gjenden edhe fibrat prebiotik, të cilat kujdesen për florën e shëndetshme të zorrëve. Ushqimi i qumështit HiPP HA si ushqim vazhdues përmban mes tjerash edhe fibra të rëndësishëm ushqyes (GOS *), kulturat natyrore të acidit laktik dhe omega-3- acidet yndyrore esenciale.

* Galatooligosakaride - fibra ushqyese të rëndësishme