A është foshnja ime në rrezik nga alergjia?

Një prirje e trashëguar ndaj alergjisë mund të ekzistojë vetëm kur të afërmit, baba, nëna ose motrat dhe vëllezërit kanë alergji (p.sh. alergjia e polenit, astmë ose ekzemë). Nëse është kjo gjendje, tek mjeku duhet t’a plotësoni një pyetësor kundër alergjive. Këtë pyetësor e merrni me vete në spital gjatë lindjes. Kështu stafi i klinikës e di menjëherë vendimin.

Rreziku ndaj alergjive nuk do të thotë, që të shfaqet një alergji. Mbrojtja më e mirë kundër alergjive është të ushqyerit me gji. Foshnja duhet të ushqehet eksluzivisht me qumështin e gjirit deri në muajin e 4-të deri në muajin e 6-të, sepse sistemi i ndjeshëm imunologjik i foshnjes, ngacmohet nga proteinat e jashtme, që mund të jenë në ushqimin tjetër shtesë.

Pas kohës së të ushqyerit me gji, jepni foshnjes Tuaj ushqime qumështi hipoalergjike nga HiPP-i, që shkencërisht janë testuar dhe shërbejnë më së miri për parandalimin e alergjive.