Pyetje & Përgjigje

Hormonet në veprim. Shtatzënësia sjell, me keqardhje, tek disa edhe efekte përcjellëse të padëshirueshme. Si t’a tejkaloni me sukses vjelljen, urthin dhe kapsllëkun.

Çfarë duhet bërë kur paraqitet gërdia (krupa, përzierje e barkut, mundimi, neveria)?

Përzierja dhe vjellja tek shumica e grave shtatzëna është pjesë e rutinës ditore. Megjithatë, çdo grua reagon në mënyrë të ndryshme, sipas ndërtimit të trupit...

Çka ndihmon kur shfaqet urthi?

Përmbajtja e lukthit mbledh thartinën dhe e lëvizë lartë drejt ezofagut, prandaj paraqitet një ndjenjë e aciditetit ose dhimbjes djegëse mbrapa gjirit. Këtu veprojnë hormonet...

Çfarë të bëjmë në rast të kapsllëkut?

Gati çdo shtatzënë, si rregull ditor, ka probleme me tretjen e ushqimit, me jashtëqitjen dhe kapsllëkun. Arsyet janë të ndryshme...

A mund të merrem me aktivitete sportive?

Qëndrueshmëria, fuqia, lëvizshmëria dhe qetësia e brendshme janë parapërgatitje ideale për lindjen e foshnjes...

A është foshnja ime në rrezik nga alergjia?

Një prirje e trashëguar ndaj alergjive bëhet atëherë, kur të afërmit, baba, nëna ose vëllezërit dhe motrat kanë poashtu alergji...