Skip to main content

Spanja

Spanja ndodhet në Gadishullin Iberik dhe është e rrethuar nga Deti Mesdhe dhe Oqeani Atlantik. Prandaj, grupet e ishujve, si ishujt Baleare dhe ishujt Kanare i përkasin këtij vendi. Në veri të vargmaleve të Pirinejeve formohet kufiri me Francën. Me verë të nxehtë dhe me dimër të ftohtë, Spanja karakterizohet me klimë malore në tërë gadishullin. Përveç bregut të oqeanit Atlantik që cilësohet me shi, pjesa tjetër e vendit është në përgjithësi me thatësi. Kushtet klimatike janë të shkëlqyeshme për rritjen e dardhave organike, pjeshkave organike, domateve organike dhe kungujve organikë.