Skip to main content

Hungaria

Hungaria është një vend pa dalje në det, në Evropën Qendrore dhe ndodhet në pellgun e Panonisë. Vendi është i rrethuar nga malet e pjerrëta, prandaj cilësohet si vend relativisht i rrafshët. Vetëm rreth një e treta e territorit të vendit është më shumë se 200 metra mbi nivelin e detit. Në jug dhe në lindje të vendit, gjendet ultësira hungareze, e cili përfshin më shumë se gjysmën e të gjithë vendit. Lumi Danub rrjedh përmes vendit nga veriu në jug. Në perëndim të Danubit peizazhi karakterizohet nga kodrinat dhe malet. Në Hungari, mbretëron klima kontinentale, ku ndryshimi i temperaturës në verë dhe në dimër rritet nga perëndimi në lindje, ndërsa reshjet zvogëlohen. Klima është shumë e përshtatshme për kultivimin e HiPP kungujve organikë, HiPP patateve organike dhe HiPP mollëve organike.