Dhimbja e barkut

Deri në 40% të të gjitha foshnjave, në muajt e parë të jetës së tyre, kanë probleme jo specifike të tretjes, si p.sh. Fryrja e barkut, dhimbja e barkut ose kapsllëku. Deri në muajin e 4-të, shumë foshnje vuajnë nga dhimbja e barkut. Kjo njihet si dhimbje barku. Simptomat e dhimbjes së barkut shpesh shoqërohen me të qara të përhershme. Shumë prindër ndihen të pafuqishëm dhe kanë tendencë të ndjehen të stresuar. Ekspertët janë ende të pasigurt se cilat janë shkaqet e kësaj dhimbje tre mujore të barku. Besohet se traktati i tretjes së papjekur shkakton probleme te foshnjat, duke shkaktuar fryrje dhe dhimbje barkut.