Kulturat e acidit laktik

Kulturat e acidit laktik janë mikroorganizma të gjallë, disa prej të cilave gjenden gjithashtu në qumështin e gjirit dhe janë ndër kolonizuesit natyrorë të zorrëve të njeriut. Qumështi i gjirit përmban kultura të ndryshme të acidit laktik si bifidobakteret dhe laktobacilet), të cilat i amrrin foshnjat gjatë ushqyerjes me gji dhe që vendosen në zorrë. Ato ndihmojnë për të larguar mikrobet e padëshiruara nga zorrët. Kulturat e acidit laktik gjithashtu kanë efekt pozitiv për shëndetin. Kulturat e acidit laktik ushqehen me fibra, të tilla si GOS, të cilat janë të patretshme nga njerëzit.