Zhvillimi i trurit

Si mund të ndikohet pozitivisht në zhvillimin dhe rritjen e trurit në vitin e parë vendimtar të jetës?

Çfarë roli luajnë acidet yndyrore me omega-3 dhe omega-6 me zinxhirin e gjatë të pangopur (LCP)?

Duke bërë gjëra të përditshme, prindërit mund të ndihmojnë në promovimin e zhvillimit të trurit të foshnjës së tyre. Nëse i jepni bebes butësi dhe vëmendje, përkëdhelni atë, masazhojeni, flisni me të, bëni lëvizje me mimikë të fytyrës ose lojëra me gishta, truri i foshnjës stimulohet dhe mbështetet në zhvillimin e tij.

Ushqimi i duhur gjithashtu mund të ketë efekt pozitiv në zhvillimin e trurit. Sepse, vetëm furnizimi i duhur me lëndë ushqyese, truri mund të zhvillohet në mënyrë optimale. Përveç proteinave dhe hekurit, lëndët ushqyese të rëndësishme për zhvillimin e trurit përfshijnë acide yndyrore omega-3 dhe 6 me zinxhirin e gjatë, të pangopur (LCP). Sidomos në muajt e parë të jetës, kur truri po rritet me shpejtësi, foshnja ka shumë nevojë për acide yndyrore LCP, të cilat gjenden edhe në qumështin e gjirit. Ato sigurojnë zhvillimin optimal të trurit, sistemit nervor dhe shikimit të foshnjës tuaj. Foshnja duhet të marrë LCP jetësore përmes ushqimit, pasi organizmi i vogël nuk mund të prodhojë mjaft nga këto acide yndyrore me zinxhir të gjatë të pangopur, në muajt e parë të jetës. Kjo është arsyeja pse të gjitha formulat e foshnjave HiPP përmbajnë LCP.

Gjumi është gjithashtu shumë i rëndësishëm për zhvillimin e trurit të foshnjës. Gjatë gjumit, truri organizon dhe përpunon përshtypjet që ka fituar dhe konsolidon përmbajtjen e kujtesës. Për shkak të aktivitetit intensiv të trurit, ndër të tjera, foshnjat, njëvjeçarët dhe dyvjeçarët ende kanë nevojë për gjumë gjatë ditës.