Laktobacilet

Laktobacilet, si bifidobakteret, i përkasin baktereve të acidit laktik dhe janë pjesë e florës së zorrëve të njeriut. Ata janë disa nga kolonizatorët e parë të zorrëve të një foshnje dhe më vonë bëhen një nga speciet bakterore më dominuese në zorrë. Laktobacili gjithashtu mund të gjendet në qumështin e gjirit, p.sh. Lactobacillus fermentum. Ky është lactobacillus i dytë më i zakonshëm në qumështin e gjirit. Bakteret e acidit laktik në qumështin e gjirit ndihmojnë në ndërtimin e florës së shëndetshme të zorrëve dhe mbështesin sistemin imunitar të foshnjës. Disa ushqime për foshnje i kanë të shtuara laktobacilet, duke ndjekur shembullin e natyrës.