Qumështi i gjirit

Qumështi i gjirit përmban lëndë ushqyese të vlefshme dhe blloqe ushqyese të rritjes, siç janë proteinat lehtësisht të tretshëm dhe acidet yndyrore të pangopura (LCP si DHA dhe ARA), të cilat ndihmojnë në zhvillimin e performancës së trurit dhe shikimin. Qumështi i gjirit gjithashtu përmban kultura natyrale të acidit laktik (probiotikët) dhe fibrat dietetike prebiotike (oligosakaridet). Kulturat natyrore të acidit laktik kolonizojnë zorrën e një foshnje që ushqehet me gji dhe e mbrojnë atë kundër mikrobeve të padëshiruara. Ky është një funksion pengues, i cili foshnjat që ushqehen me gji mund t’i mbrojë nga alergjitë dhe sëmundjet. Fibrat dietetike prebiotike shërbejnë si "ushqim" për probiotikët dhe kontribuojnë për florën e shëndoshë të zorrëve.

Standardi i artë- qumështi i gjirit

Laktoza

...inkurajon rritjen e baktereve të dobishme të zorrëve.

Prebiotikët

Qumështi i gjirit është i pasur me oligosakaridet prebiotik.

Probiotikët

inkurajojnë bakteret pozitive të zorrëve.

Proteina

Qumështi i gjirit përmban kultura të gjalla me ndikime të favorshme, që kolonizojnë zorrët e një fëmije.

Qumështi i gjirit përmban një sasi të vogël të proteinave me cilësi të lartë, të përshtatura për nevojat e fëmijës (rreth 1.7 g per 100 kcal).

LCP

Acidet yndyrore të pangopshme (AA, DHA) me zinxhir të gjatë, mbështesin zhvillimin e qelizave të trurit dhe të nervave, si dhe shikimin.

... dhe përbërës të tjerë të vlefshëm