Qumësht i lëngshëm

Më së shpeshti, prindërit zakonisht përdorin ushqimin apo formulën e foshnjave në formë pluhuri, e cila duhet të përgatitet çdo herë me ujë të vluar dhe të përzihet. Megjithatë, kjo merr mjaft kohë.

Nëse ndonjëherë duhet të dilni shpejt jashtë (sidomos gjatë natës) ose kur jeni jashtë, qumështi i gatshëm i lëngtë për t’u pirë është një alternativë e mirë. Kjo është në dispozicion në Tetra Pak ose shishe dhe vetëm duhet të ngrohet.

Për shkak të mënyrës së prodhimit të qumështit të lëngët, është e mundur që mund të ketë dallime të vogla në përbërjen e vet në krahasim me ushqimin pluhur.

Është e rëndësishme që paketat e hapura të qumështit të lëngshëm të ruhen në frigorifer (4-6°C). Qumështi fillestar i fëmijës duhet të përdoret brenda një dite, ndërsa qumështi për rritje duhet të përdoret më së voni brenda 3 ditëve. Udhëzimet e duhura mund të gjenden në paketim.