Qumështi i fëmijës

Qumështi i fëmijës, është zhvilluar posaçërisht për fëmijët e vegjël. Ai është i pasuruar në mënyrë specifike me lëndë ushqyese që janë të rëndësishme për zhvillimin e shëndetshëm dhe rritjen e fëmijëve të vegjël, me ushqimet të cilat kanë përbërës që sipas ekspertëve të ushqyerjes nuk ndodhen shumë në ushqime. Qumështi i rritjes është i pasuruar me vitaminë D për zhvillimin e kockave dhe vitaminat A, C dhe D për sistemin imunitar. Qumështi gjithashtu furnizon me hekur të vlefshëm dhe me acidet yndyrore omega-3 të rëndësishme. Përbërja përdor karakteristikat e dobishme të qumështit të lopës, si kalciumi që është i rëndësishëm për rritjen e kockave. Megjithatë, qumështi i lopës gjithashtu përmban një sasi relativisht të lartë të proteinave. Studimet kanë treguar se konsumi i proteinave nga fëmijët në Gjermani është shumë i lartë. Ekziston një lidhje midis marrjes së sasive të mëdha të proteinave në një moshë të re dhe rritjes së rrezikut të mbipeshës më vonë në jetë. Prandaj, përmbajtja e proteinave të qumështit gjatë rritjes është reduktuar në përputhje me rrethanat.

Ekspertët e ushqimit pajtohen që qumështi i rritjes kur konsumohet me përbërje të përshtatshme mund të kontribuojë në përmirësimin e furnizimit me lëndë ushqyese.