Acidet yndyrore omega-3 dhe omega-6

Për shkak se trupi nuk mund t'i prodhojë vetë ato, njerëzit duhet të marrin në mënyrë të veçantë acidet yndyrore esenciale përmes ushqimit së tyre. Acidi linoleik (acidi yndyror omega-6) dhe acid alfa-linolenik (ALA, acidi yndyror omega-3) i përkasin këtyre acideve yndyrore. Vaj i lirit dhe vaji i kolëzës janë të pasura me ALA. Omega-3 gjithashtu gjendet në algat dhe peshqit e yndyrshëm, si salmoni dhe ngjala, por në formë të acidit docosahexaenoik (DHA) dhe acidit eicosapentaenoic (EPA). Acidi linolik dhe acid alfa-linolenik shërbejnë si faza paraprake për sintezën e acideve yndyrore të pangopshme, si acidi arachidonik (AA) dhe DHA (shih gjithashtu LCP). Njerëzit mund të prodhojnë vetë DHA ose AA nga burimet paraprake. Foshnjat nuk janë në gjendje ta bëjnë këtë mjaftueshëm. Por veçanërisht acidet yndyrore omega-3 janë të rëndësishme për zhvillimin e qelizave të trurit dhe të nervave dhe kështu për rritjen e shëndetshme. Kjo është arsyeja pse shumë ushqime apo formula për foshnje përmbajnë LCP. Foshnjat që ushqehen me gjirin e nënës, e marrin LCP nga qumështi i gjirit.

Acidet yndyrore Omega 3 (DHA, ALA) në ushqimet e qumështit HiPP dhe përsheshi (qulli) i qumështit

Formulat fillestare dhe vazhduese të HiPP BIO dhe BIO COMBIOTIK® si dhe qullët organikë të qumështit HiPP (pas muajit të 4-të) përmbajnë acide të rëndësishme yndyrore omega 3 (DHA dhe ALA), kështu që të jeni të sigurt se nevojat e fëmijës suaj janë mirë të mbuluara - me përbërës dhe në mënyrë shumë të natyrshme. Çdo ditë, fëmija juaj merr gjithçka që i nevojitet për zhvillim të shëndetshëm.

Këtu mund të shihni, duke përdorur shembullin e bebes 7 muajsh, se si sigurohet furnizimi ditor i acideve yndyrore të vlefshme omega 3 (ALA) me bio ushqimet e qumështit HiPP dhe bio produktet ushqimore plotësuese HiPP: 

Pamje e acidit yndyror omega-3 (DHA, ALA) në formulat HiPP dhe drithërat e qumështit