Qumështi fillestar / Ushqimi fillestar

Me ushqimin fillestar, bëhet një dallimi midis fazës së ushqimit Pre dhe fazës 1. Të dy mënyrat e ushqimit janë të përshtatshme për foshnjën që nga lindja ose për ushqim plotësues. Dallimi kryesor midis dy mënyrave të të ushqyerit është se "Pre" përmban si Qumështi i gjirit  vetëm laktozë, të ngjashme ndërsa ushqimi i fazës 1 përmban gjithashtu niseshte pa gluten, lehtësisht të tretshëm, gjë që e bën uushqimin më të butë. Bebet mund ta tretin niseshtën që nga lindja. Ushqimet fillestare për foshnja, zakonisht përmbajnë ushqime me shumë LCP acide ynydrore të pangopshme omega-3- dhe omega-6-, të cilat janë të rëndësishme për zhvillimin e trurit të foshnjave, sistemin nervor dhe të parët. Foshnjat nuk janë në gjendje të prodhojnë mjaft prej këtyre acideve yndyrore gjatë muajve të pare të tyre.