Skip to main content

Italia

Italia është në jug të Evropës dhe është në formën e çizmes, prandaj është lehtë e dallueshme në çdo hartë. Klima në këtë vend, ndahet në dy zona: rajoni i Alpeve me një klimë të lagësht verore, ku shpesh ka reshje të mëdha në pranverë dhe në vjeshtë, me dimër të butë dhe verë të nxehtë. Ndërsa në Italinë jugore, duke përfshirë Sardenjën dhe Sicilinë dhe ishujt tjerë të vegjël mesdhetarë, klima karakterizohet nga veçoritë e klimës mesdhetare me thatësira gjatë verës. Mbi 50 për qind e vendit është tokë bujqësore, kryesisht në ultësirën rreth lumit Po. Nga Italia, HiPP për shembull, merr HiPP domaten organike, HiPP pjeshkën organike dhe HiPP dardhat organike.