Skip to main content

Për llojin

Për HiPP kavanozin tonë organik, ne përdorim kungullin Hokkaido dhe kungullin Butternut. Të dy varietetet janë me origjinë nga Japonia gjegjësisht nga Amerika e Jugut, për shumë vite ndjehen shumë mirë në klimën verore të Evropës Qendrore. Kungulli Hokaido është ngjyrë portokalli dhe ka aromë të shijshme. Lloji Butternut, megjithatë, shpesh është më i verdhë se ngjyra portokalli dhe ka - siç sugjeron emri i saj - një shije të lehtë dhe të butë. Të dytë, rreth një deri në dy kilogramë janë më të lehtë dhe dallojnë nga llojet e afërm të tyre.