Skip to main content

Austria

Austria bën pjesë në Evropën Qendrore dhe shtrihet nga Liqeni i Konstancës deri në Liqenin Neusiedler See. Peizazhi karakterizohet kryesisht nga Alpet dhe luginat e tyre të thella. Në qendër të Alpeve gjendet Grossglockner, mali më i lartë në vend dhe Pasterze, liqeni akullnajor më i madh në Evropë. Austria shtrihet në zonën e kalimit ndërmjet klimës kontinentale dhe klimës së Atlantikut. Në malet austriake, klima është kryesisht alpine. Kjo do të thotë se ka shumë reshje shiu dhe verë të shkurtër të pasuar nga dimra të gjatë dhe përplot me borë. Prandaj, pranë majeve të larta, pyjet e dendura janë tipike për Austrinë. Në zonat bujqësore, HiPP kultivon disa karota organike dhe patate organike. Por edhe frutat, të tilla si HiPP mollët organike dhe HiPP dardhat organike, me kushtet klimatike që i ofron Austria, përjetojnë lulëzimin shumë të mirë në këtë klimë.