Skip to main content

Kosta Rika

Kosta Rika i takon zonave të gjata të Amerikës Qendrore. Ajo kufizohet me Oqeanin Paqësor dhe Detin e Karaibeve. Vendi karakterizohet nga ultësirat në brigjet dhe malet në mesin e vendit. Klima në Kosta Rika është tropikale gjatë gjithë vitit, me ndryshime të vogla të temperaturës, me sezon të thatë dhe një sezon të shirave. Një përjashtim bëhet në zonën e ultësirave të bregut të detit të Karaibeve: këtu bie shi gjatë gjithë vitit. Kjo e zhvillon dendësinë e madhe të pyjeve tropikale me gjelbërim të përhershëm. Këto kushte klimatike e zhvillojnë një botë të larmishme dhe të mahnitshme të faunës. Dhe pikërisht në këto pyje tropikale, kultivohen HiPP bananet organike.