Acidi palmitik

Acidi palmitik është acidi yndyror i ngopur mbizotërues në qumështin e gjirit dhe është veçanërisht i rëndësishëm për zhvillimin e fëmijëve.

Vaji i palmës është veçanërisht i pasur me acid palmitik dhe për këtë arsye është zgjedhja e parë si burim i acidit palmitik në ushqimet e qumështit. Përveç kësaj, vaji i palmës ofron raport të mirë të acideve yndyrore të ngopura ndaj atyre të pangopura. Kjo garanton spektrin e ekuilibruar të acideve yndyrore, si dhe tolerancën e mirë të formulës së qumështit.¹

Në mënyrë që të përsërisni sa më mirë modelin e acidit yndyror të qumështit të gjirit, ushqimet e qumështit HiPP përmbajnë një përzierje të vajrave të palmës, vajit të kolcës (Brassica napus) dhe lulediellit.

Vaji i palmës i përdorur nga HiPP vjen nga bio kultivimi i qëndrueshëm dhe përpunohet me kujdes të veçantë, këtu mund të mësoni më shumë rreth cilësisë tonë të bio vajit të palmës HiPP: