Skip to main content

A e dini?

Mango, arrat shqeme dhe fëstëkët kanë diçka të përbashkët?

Ato të gjithë i përkasin familjes së pemëve Anacardiaceae. Pemët e kësaj familjeje rriten kryesisht në zonat tropikale dhe nëntropikale, por janë gjithashtu më pak të zakonshme në zonat me klimë të butë. Pema e mangos është një pemë me gjelbërim të përjetshëm dhe rritet deri në 45 metra lartësi. Frutat peshojnë ndërmjet 150 gram dhe 2 kilogram. Një pemë mango mund të japë fryt më shumë se 100 vjet.