Skip to main content

A e dini se?

Se derri në Evropën Perëndimore konsiderohet simbol me fat?

Ata që kishin shumë derra dhe kështu edhe ofronin ushqim, në perandorinë e lashtë romake ose greke, konsideroheshin të privilegjuar. Shprehja "të kesh derr!" ende ka kuptim që do të thotë "të kesh fat".