Skip to main content

A e dini?

Pjeshkat e para u shijuan më shumë se 4.000 vjet më parë?

Në Kinë, pjeshkat kanë qenë të shpërndara gjatë disa mijëvjeçarëve dhe vlen ende si simbol i pavdekësisë. Pjeshka i përket familjes së pemëve me trëndafila dhe erdhi rreth 1.000 vjet më parë, nëpërmjet Persisë në Evropë.