Skip to main content

Mirë për foshnjën

Vaji i Palmës përbëhet nga acidet e vlefshme yndyrore. Vaji ka një përmbajtje të lartë të acidit palmitik (32-57%), i cili është gjithashtu një përbërës domethënës i yndyrës në qumështin e nënës. Acidi palmitik është i rëndësishëm për metabolizmin e yndyrës te foshnja dhe lehtëson absorbimin e kalciumit. Përveç kësaj, vaji i palmës ofron raport të mirë me acidet e ngopura yndyrore me ato të pangopura. Acidet tjera të rëndësishme yndyrore janë të përfshira në vajrat tjera. Prandaj ne qëllimisht përdorim në ushqimin e qumështit tonë dhe qullin e qumështit, pluhurin e vajit të palmës, sinapit dhe lulediellit.