Skip to main content

Rreth origjinës

Palma e vajit rritet në zonat tropike, sepse i pëlqen nxehtësia dhe pa reshje. Palma e vajit organik HiPP, vjen nga plantacionet e kultivuara dhe të certifikuara në Ekuador dhe Kolumbi. Kultivimi bëhet në ish kullotat e kafshëve ose tokat e punueshme, që i bie se nuk është prerë xhungla këtu, sepse ruajtja dhe mbrojtja e biodiversitetit është prioriteti ynë kryesor. Fermerët e vegjël nga tokat e veta marrin të ardhura korrekte dhe të rregullta. Frutat e palmës korren gjatë gjithë vitit dhe vaji përpunohet aty, në vend.