Skip to main content

A e dini?

Bima i bananes mund të jetojë vetëm deri në 18 muaj?

Nga filizi, deri në vjelje të bananes, është periudhë që zgjat deri në 18 muaj, atëherë nëna e bimës vdes. Në këtë cikël të jetës së natyrshme, popullsia indigjene që fillimisht i rrit bananet organike HiPP në xhungla të larta të Kosta Rikës, ndërhyn vetëm kur një bimë ka rënë e sëmurë. Përndryshe, banania shumëzohet vetvetiu, duke formuar kështu të ashtuquajturat fidanë. Nëse bima e prindërve pastaj vdes, bima mbetet e kalbur dhe jep lëndë ushqyese të vlefshme në tokë. Kështu, veçoritë e varietetit trashëgohen nga brezi në brez dhe cilësia e tokës ruhet në mënyrë konstante.