Skip to main content

A e dini?

Se gruri përmban gluten?

Gluteni i bardhë është i njohur edhe me emrin "gluten" dhe është përbërës i disa drithërave, duke përfshirë grurin. Shumica e njerëzve nuk kanë ndonjë problem me këtë. Por ka edhe njerëz që nuk e përballojnë glutenin mirë dhe vuajnë nga një e ashtuquajtura intolerancë gluteni (sëmundja celiac). Ata shpesh kanë diarre ose dhimbje barku me rastin e konsumit të ushqimeve që përmbajnë gluten. Nëse vuan fëmija juaj nga sëmundje celiac, ju lutem, mos i përfshini në ushqim drithërat si gruri, thekra, tërshëra, elbi, por edhe speltin dhe speltin e papjekur. Në vend të qullit të grurit përdorni një qull qumështi, p.sh. me oriz, mel, misër apo tapiokë, sepse kujdeset HiPP me ushqim në kavanoz për fëmijë me përbërësit pa gluten, ku janë të përfshira patatet ose oriz.

Ndihmë në përditshmëri: Në të gjitha produktet për foshnjat deri në 6 muaj, të dhënat e përmbajtjes së glutenit, kërkohen me ligj. Në HiPP, ne gjithashtu i shënojmë produktet edhe për moshën mbi 6 muaj, pa gluten me shënimin "gluten-free" ose "nga natyra gluten-free".